ייעוץ עסקי

ייעוץ פיננסי (או בשמו המוכר יותר עסקי), הינו שירות משלים לפעילות של העסק. הייעוץ העסקי בא לתת מענה לעסקים אשר מעוניינים בביצוע צעדים מסוימים אולם, אין לרשותם את הזמן, הידע, היכולת או האפשרות להתעסק בנושא הנ"ל. חברות ייעוץ עסקי מעניקות לעסקים את החופש לצמוח ולגדול למקומות אשר הפעילות השוטפת של העסק לא מאפשרת להם וזאת בצורה של השקעת זמן מנומינלית מצד הנפשות הפועלות בארגון וקבלת מסקנות, המלצות ותוצאות בזמן מהיר ובבהירות באשר להשלכות הצפויות מכל דרך פעולה שתיבחר.

הייעוץ העסקי הינו פתרון גם לעסקים המעוניינים לקבל סקירה כללית על החברה או העסק שברשותם ולצאת עם תוכנית עבודה או תוכנית אסטרטגית מסודרת, הכוללות יעדים ומטרות מוגדרים, זמני ביצוע, גורמי סיכון והזדמנות כאלו ואחרים, חשוב לא להתבלבל בין סוג ייעוץ זה לתחום של ייעוץ ארגוני.

ייעוץ עסקי

שירותי חברות ייעוץ עסקי

בפועל השירות יכול להיות על פרויקטים קטנים ועל נושאים נקודתיים ביותר – רכישת מכונה חדשה וההשלכות של המהלך על פעולות העסק, הכוונה בהשלכות של המהלך – מעבר להשלכות הכלכליות שאותן בודקים בבדיקת כדאיות, ההשלכות התפעוליות, השיווקיות ושיפור היכולות הנגזר ממהלך כזה ועד לנושאים מקיפים ורחבים יותר כגון: ניהול מכרז בין ספקים שונים, הסדרת הנושא התפעולי וכו'.

היתרונות הברורים של שכירת חברת ייעוץ עסקי או ייעוץ אסטרטגי הינם נקודת המבט האובייקטיבית שהיועצים מביאים עמים והניסיון של היועצים בחברות מתחומים שונים ולעיתים אף מאותו הענף. יתרונות אלו נותנים לבעל העסק והחברה, נקודת מבט כוללת, מקיפה וחפה מכל הטיה שהיא באשר למסקנות או ההמלצות שניתנות לביצוע או שמוגדרות כמטרות החברה. מה גם, שלעיתים הייעוץ מבחינים בנקודות חוזק של העסק שהשימוש בהן מוגבל וניתן להגביר את השימוש וההסתמכות על נקודות אלו לצמיחה עתידית.

מה ההבדל בין ליווי עסקי לייעוץ עסקי

ההבדל בין שני סוגי השירותים הוא אורך המסלול, הכוונה היא שליווי עסקי ממחיש ריצת מרתון אשר היועץ נוכח בעסק לטווח זמן ארוך (ובתדירות משתנה, יכול לנוע מפעם בשבועיים ועד לרמה יומית), ואילו בייעוץ עסקי הנושא מבוסס יותר פרויקטים ותוכניות נקודתיות יותר- ריצת ספרינט. חשוב לעשות את האבחנה הדקה במקרה של ייעוץ פיננסי וזאת מכיוון שחלק מפרויקטים או התוכניות יכולות לקחת חודשים ואף שנים אולם, מדובר רק על נושא אחד ולא על כל היקף הפעילות של העסק כמתואר בליווי עסקי.

ליווי עסקי מאפשר לעסק להגיב בזמן אמת ולנהל את העסק ביתר יעילות, זאת במקרים שבהם נדרש ניהול קפדני של תזרים המזומנים, קצב הפעילות והשינויים בענף בו העסק פועל גבוהים, חלק מהמהלכים הם תגובות למתחרים, התשומות הניהוליות שהעסק דורש הן גבוהות ולעיתים לא ניתן ליישמם במקביל לפעילות השוטפת.

מעוניין לדעת יותר ? רוצה פגישה ראשונה חינם וללא התחייבות? תן לנו לחזור אלייך.


הייעוץ העסקי מאפשר לחברות ועסקים לבנות אסטרטגיות או מהלכים אסטרטגים כמעט ללא השקעה של זמן מצד הארגון. מהלכים שמתוארים כמהלכים שייעוץ עסקי יכול לתת להם פתרון הולם הינם: התרחבות לשוק חדש, הכנסת מוצר חדש, שינוי תפעולי/ ארגוני, צמצום והתייעלות, מכרזים כאלו ואחרים, תוכנית פיתוח של החברה למספר שנים קדימה.
שני סוגי השירות הם שירותים משלימים ולעיתים לא ניתן אף לאפשר מבנה עבודה בה הליווי העסקי משקיע חלק ממשאביו לפרויקטים נקודתיים ולפיתוח העתידי- ייעוץ עסקי. הנושא נפוץ ומקובל וכך החברות או העסקים מצליחים להתקדם גם ברמה האסטרטגית ובראייה ארוכת טווח וגם ברמה השוטפת בניהול תקין של העסק.

כיצד תהליך ייעוץ פיננסי מתבצע?

הייעוץ העסקי מתבצע בראש ובראשונה בהחלטה, מה המטרה של שיכרת חברות ייעוץ עסקי ולשם מה נדרש הייעוץ? לאחר קבלת ההחלטה הזו, היועצים מתחילים בניתוח והכרה של העסק – נקודות החוזק, חולשה שקיימות בעסק. האיומים וההזדמנויות אשר העסק חשוף אליהם. בשלב הבא היכולות של העסק להכיל את מטרות הייעוץ ודפוסי זמן סבירים אשר המטרות יוכלו להתקיים.

השלב הבא הינו ריכוז כל החומרים הנ"ל ותחילת עבודה על היעדים וציר הזמן של הפרוייקט כמו גם על תיקוף מתמשך של הפרוייקט ומטרותיו על מנת להיות מתואמים לשוק ולתנאיו לאורך כל התהליך. לאחר שלב זה, אשר הוא השלב העיקרי ביעוץ עסקי, היועץ נדרש להציג תוכנית עבודה מסודרת לקבלי ההחלטות בחברה. תוכנית העבודה עוברת את סבב דעותיהם (כמובן שבמהלך תוכנית העבודה כולה ישנו קשר רציף ושקיפות מלאה למול מקבלי ההחלטות בחברה אולם, ברמת המיקרו וכעת התוכנית מובאת לפתחם ברמת המאקרו על כל ההיבטים ובצורה סדורה ורציפה).

מקבלי ההחלטות בחברה או בעליו של העסק יכולים לבחור לבצע שינויים כאלו ואחרים הן בציר הזמן של הפרוייקט וביעדים, אולם כל זאת כפוף לתמונה הכללית ולמטרות הפרוייקט שהוגדרו עוד בתחילתו של הפרוייקט. השינויים לרוב הם שינויים תפעוליים או טכניים ולא שינויים של הגדרות או מטרות וזאת מכיוון שהגדרת המטרות של הפרוייקט הם חלק מהותי וקריטי שמתבצע עוד בתחילת התהליך ובתיאום מלא עם כל הגורמים בארגון.

לאחר מכן מגיע שלב עדכון תוכנית העבודה או התוכנית האסטרטגית ותזמון הפרוייקט בהתאם לאילוצים והדרישות של מקבלי ההחלטות בחברה- חשוב לציין, שבמידה והיועץ מזהה אילוצים שמקבלי ההחלטות לא מודעים אליהם, הוא מעדכן וישנם גורמים בכל פרוייקט שאינם ניתנים לשינוי או דחייה. בסיום התהליך תוכנית הפרוייקט מוגשת לעסק או לחברה, לביצוע!